FOTO si INFO: cum se vede si cum se simte interiorul noului G-Klasse
Presupun că toată lumea de pe aici a văzut materialul nostru cu GLC 63… dacă nu, îl găsiți pe voyo.ro în episodul 33 de #superspeedlaprotv. Ei bine, când am fost să filmăm mașina asta, am avut și niște treabă cu noul Clasa G dar nu am avut voie să spunem nimic despre asta. Mai precis, acum o lună, cei de la Mercedes-Benz ne-au arătat interiorul Clasei G, complet-complet, chiar ne-am urcat în el într-o cameră obscură unde mașina camuflată se afla în întuneric. Dar, interiorul, repet, l-am văzut complet, l-am pipăit, l-am mirosit, etc.
Din păcate pentru noi toți, m-au ajuns blestemele și am pierdut toate fotografiile pe care le-am făcut acolo, inclusiv cele pe care le salvasem în discuțiile de pe whatsapp cu colegii mei pentru a le avea back-up. Deci, nu am fotografii de la fața locului dar am să vă spun în cele ce urmează tot ce trebuie să știți despre interiorul G-ului, mașină care se lansează în generație complet nouă la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie. Imaginile de la acest articol sunt cele de presă, oficiale.
- interiorul G-ului nou este super spectaculos; mașina primește instrumentarul de bord de la Clasa E, asta înseamnă ceasuri analogice cu display mare între ele și display mare în partea lor dreaptă. Asta, în standard. Dacă vei plăti extra, vei avea display-urile uriașe de 12.3 inch diagonală fiecare, unul lângă altul.
- mașina în care m-am urcat eu avea interiorul complet îmbrăcat în piele iar pe plafon era Alcantara, deci nu pot să vă spun cum este o versiune mai slab echipată.
- volanul este complet nou, are un design în trei spițe și poți comanda pe el butoanele cu touch, de fapt toată zona de comenzi disponibilă acum pe Clasa S facelift și anunțată și pe noul CLS dar și pentru noul Clasa A. Poți să iei volan complet îmbrăcat în piele sau unul cu inserții de lemn.
- super-spectaculoase sunt gurile de ventilație rotunde, preluate ca design de la Clasa E Coupe. Împreună cu instrumentarul de bord și cu formele cumva tot pătrățoase ale interiorului, ele arată excelent, super-premium, super-luxos.
- consola centrală este și ea dominată de aceste guri de ventilație rotunde dar între ele au lăsat ceva care îi va bucura pe puriști, pe fanii acestui model, în special: zona cu cele trei comutatoare pentru sistemul de tracțiune integrală, blocarea diferențialelor, reductorul… sunt aceleași comenzi ca până acum, nimic nou dar butoanele sunt noi.
- de fapt, tot interiorul este nou, toate butoanele sunt noi, materialele, tot în noul Clasa G. Doar că este păstrată cumva arhitectura G-ului iar asta e minunat.
- nu mai există schimbător/ selector pe tunelul median, acum este mutat la volan ca la toate celelalte modele ale mărcii mai puțin Clasa X.
- în continuare zona de la baza geamurilor laterale este foarte lată, mai lată ca în orice mașină și îți poți sprizini mâna pe ea ca pe o cotieră uriașă.
- poziția de conducere rămâne înaltă, da vezi în continuare botul mare, uriaș, pătrățos al mașinii precum și semnalizările din extremități – pot confirma că sunt păstrate în designul noii mașini, le-am pipăit pe exemplarul camuflat. Da, aveam voie să îl pipăim.
- datorită acestor semnalizări de pe capotă, avem acum două elemente de design interior spectaculoase, aparținând sistemului audio – două mici difuzoare amplasate în lateral la baza parbrizului – spun designerii că sunt făcute așa ca să mai ai niște elemente similare semnalizărilor de pe capotă de afară.
- un alt element de design clasic pentru Clasa G este mânerul de susținere, prindere, cum vreți să îi spuneți – din dreapta, în fața pasagerului din față; a fost restilizat dar a fost păstrat, este acolo.
- revin la poziția de conducere să vă dau cea mai bună veste: scaunele sunt complet-complet noi, sunt excelente din toate punctele de vedere și foarte important acum poți să le culisezi MULT mai mult în plan longitudinal: asta înseamnă că nu mai stai cu genunchii la gură cum stăteai în modelul anterior. Adică, încă actual. Deci dacă vreți un G mai stați puțin pentru că pe lângă interior, merită să îl iei acum și pentru scaune și poziția la volan.
- mi-a plăcut în mod deosebit că montantul față este generos și dacă nu stai lipit de volan cu scaunul, fața îți stă în dreptul lui și asta înseamnă „intimitate” pentru cel care conduce mașina.
- m-am așezat și în spate, evident și am și pentru acest loc o veste excelentă: bancheta este complet nouă și este extrem de confortabilă pentru un G stai acum în mașină ca într-un E dar mai sus; șezutul a fost alungit, totul redesenat și confortul este acum demn de un Mercedes-Benz.
- spațiul la interior este la fel de mare precum înainte cu mențiunea că – repet ce am zis mai sus, se stă mult mai bine în față datorită reglajelor mai ample.
- ce aș mai vrea să vă spun: G-ul actual are o problemă cu portierele, ele nu se închid niciodată cum trebuie; ei bine, noua generație are aceleași portiere, spun inginerii dar chederele și sistemul de închidere au fost reproiectate complet și credeți-mă din ianuarie după premiera de la NAIAS portierele lui G se vor închide cu ACELAȘI SUNET old-school superb dar impecabil fără să trebuiască să le mai trântești.
- mai mult decât atât, mânerele de uși rămân cele pe care le știți deja, neschimbate, în design clasic. Superb, pur și simplu superb.
Drept concluzie, interiorul Clasei G este pur și simplu minunat și dacă aveai dubii la mașina asta datorită habitaclului învechit, după ce îl vei pipăi pe acesta, s-ar putea să te îndrăgostești rău de mașină pentru că asta fac toate Mercedes-Benz actuale – îți iau mințile cu interioarele lor superbe.